Lakberendezés

Letisztult stílus – éleszd újra a konyhád!

konyha

A letisztult stílus egy örökzöld irányzat, amely minimalista hozzáállásával egyszerre teszi a lakást átláthatóvá és sikkessé. Van ebben a könnyű, egyszerű strukturáltságban egy kifinomult nyugalom, amely a megfelelő színekkel és fényekkel kombinálva igazán különlegessé teszik az otthont.

Nincsen ez másként a konyhával sem, ahol a letisztultság igazán mutatós tud lenni, és az összes felület és tárgy egyaránt könnyen tisztítható. Mutatjuk, miként érd ezt el!

Szabadulj meg a feleslegtől!

konyha

Ezt értsd szó szerint! Lehet, pár éve gyűlnek már a magazinok az egyik szekrény tetején, vagy esnek ki a különböző stílusú és nagyságú bögrék a szekrényből – bizony, ha letisztult otthont akarsz, akkor annak az az ára, hogy minden lim-lom kacattól búcsút kell venned.

Vidd a pincébe vagy a padlásra, de az lebegjen a szemed előtt, hogy a pultokon, asztalokon minél kevesebb tárgy maradjon, és amit csak lehetséges, pakolj el. Ehhez pedig a szekrényeket is át kell belülről rendezned. 

A minél letisztultabb konyha érdekében fontos, hogy minden megmaradt tárgyadnak megfelelő helye legyen. Kezdd azzal, hogy áthelyezel mindent, ami valójában nem oda való, és hagyd meg azt, ami odaillik – például egy üveg teáskanna gyönyörűen mutat a pulton.

Odaillő minimál dekoráció

konyha

Persze, a letisztult stílus esetén sem kell minden dekorelemtől elköszönni. Egy tároló edényben például bármelyik szezonális gyümölcs vagy dióféle kifejezetten mutatós. Vagy éppen egy váza is csinossá teheti a pultot.

A másik fontos szempont a letisztultsághoz az, hogy minél inkább összhang legyen a tárgyak között.

Egy, a csap felett tárolható pezsgős- vagy borospohár tartó szett, vagy teljesen egységes, letisztult poharak és csészék a konyhaszekrényben nagyon ötletes megoldást nyújthat, mégsem tolakodó a hatása, hiszen az egyszerű, tiszta üveg remekül illeszkedik a minimalizmushoz.

Éppen ezért ne tarts attól, hogy “üres” hatása lesz a konyhának: csupán pár egyszerű, ám nagyszerű elemre kell odafigyelned.

Amiben biztos lehetsz, az az, hogy egy egyszeri alapos átrendezés után a letisztult stílusú konyha a lakásod gyöngyszeme lesz!

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: