Támogatott tartalom

Melyek 2024 fürdőszoba-kialakítási trendjei?

fürdőszoba

Az új év mindenki életében valamilyen megújulást, átgondolást hoz. Legyen szó életmódról, bizonyos mindennapi szokások elhagyásáról, más szokások rögzítéséről vagy éppen a környezetünk megújításáról.

Van, aki éppen a lakást szeretné ebben az évben átalakítani. Ilyenkor a fürdőszoba is hangsúlyos szerepet kell, hogy kapjon, hiszen ide nyitunk be legtöbbször egy nap.

Még mindig trendi a minimalista stílus

Pár éve északi szomszédaink hatására egyre több országban vált népszerűvé a minimalizmus. Ez a változás tetten érhető a Gemini-Duo webáruház fürdőszobabútorok kínálatának tekintetében is, ahol a komplett fürdőszobabútor szettek vagy különálló elemek között is kiválogathatjuk a nekünk tetsző darabokat.

Az egyszerű színekkel, letisztult vonalakkal, a kevés díszítéssel ezek a bútorok a tisztaság, az elegancia és a kifinomultság jegyeit tükrözik, ahová élvezet lesz belépni és időt eltölteni.

Ugyanakkor az egyszerű színek, mint pl. a fekete-fehér mellett megjelennek a kissé élénkebb árnyalatok is, mint a kék vagy a zöld. Ez jól fog mutatni egy fürdőben pl. a mozaikos csempén vagy a kiegészítőkben, mint amilyen a törölköző vagy kád előtti kilépő.

A praktikusság mindenekelőtt!

A multifunkciós, igazán praktikus bútorok soha sem mennek ki a divatból. Miközben hódít a minimalizmus, az embereknek még mindig sok holmijuk van, amit ügyesen el kell tudni pakolniuk, így a sokfiókos, polcos elemek nagyon hasznosak lesznek idén is.

Természetesen nem szabad elfelejtkezni a rendszerezettségről ebben a helyiségben sem, hiszen a tisztaság és a rend itt különösen nagy szerephez jutnak.

2024-ben a természetes anyagok, mint a fa és a kő, még nagyobb értelmet nyernek, mint legfőbb elemek a környezetünkből. A kő textúrája egyfajta eleganciát sugall, míg a fából készült bútorok a melegség érzetét fokozzák.

Energiatakarékos és okoseszközös megoldások

Az okoseszközök beépítése a fürdőszobában is egyre inkább hangsúlyos lesz. A LED-es világítások terén alkalmazott technológia már sokak számára ismert, idén pedig bemutatásra kerülnek a hangvezérlésű tükrök, a beépített hangszórók, hogy minél nagyobb kényelem vegyen minket körül a fürdőben is.

Mindemellett nem szabad elfelejtkezni a földbarát és energiatakarékos megoldásokról sem. Egyre többen választanak olyan bútorokat, amelyek fenntartható anyagokból készülnek. Továbbá kulcsfontosságú a vízfogyasztás minimalizálása.

Javasolt olyan csővezetékek és szaniterek beépítése, amelyek már önmagukban is környezetbarátabbak, így kevesebb energia kell a víz felmelegítéséhez és szállításához. Az alacsony vízfelhasználású csapok és WC-k nem csupán energiacsökkentők, de a pénztárcánknak is könnyebbséget jelenthetnek.

A fentiek tudatos figyelembevételével egy minden szempontból is esztétikus, ugyanakkor funkcionális fürdőszobát alakíthatunk ki, amelyben mindig jóleső érzés lesz a felfrissülés. De ne felejtsük az egyéni ízlés és preferenciák megjelenítését sem.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: