Támogatott tartalom

Melyek azok a szerszámok, amik nem hiányozhatnak a ládából vagy a fáskamrából?

szerszám

Akadnak olyan eszközök, amik nélkül elképzelhetetlenek a barkácsolással, kerti munkálatokkal, sőt háztartási kihívásokkal teli mindennapok.

Eleinte még az ember próbálja minimális eszközparkkal áthidalni a problémákat, de azért előbb-utóbb mindig kiderül, hogy megéri beruházni egy-két speciális darabra, így ugyanis rengeteg energia, sőt idő takarítható meg.

Mi a cél?

A beszerzés előtt megéri tisztázni, hogy melyek is az egyéni célok, illetve az azok eléréséhez társított preferenciák? Például ha a cél a favágás, akkor nem érdemes ennyivel letudni az egészet, mert ezt a feladatot nem csupán egyetlen szerszám képes elvégezni.

kezes kézi fűrész a kisebb ágak fűrészelésére tökéletes, ahogy még egyéb munkálatok során is jó szolgálatot tehet, ahol előnyösek a könnyed, kis mozdulatok. A kezesség az esetében kis súlyt, ezzel együtt könnyű használatot takar.

Ez egyrészt kézbarát fejlemény, másrészt nagymértékben támogatja a hatékonyságot. Kivéve persze, ha nem ideális a célmeghatározás, mert történetesen akadnak olyan kihívások, amik kézi szerszámmal aligha teljesíthetőek egykönnyen.

A célokon kívül még valamit szintén jó ötlet körbejárni. A paraméterek listáját. Mindenkinek más az, ami vonzó, ami fajsúlyos pozitívum.

Nyilván a kellemes fogás, a minden helyzetben fűrészélességű penge olyan tulajdonságok, amiknek a megléte nem kérdéses. De ezeken felül megannyi egyéb jellemző teheti még komfortosabbá, testre szabottabbá az alkalmazást.

Penge, ami zsebre vágható

És ha már a barkácsolásnál, a multifunkcionalitásnál és a hatékonyságnál tartunk, akkor egyértelmű, hogy nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a bicskát, ami sokak kedvence, és ami tényleg nem hiányozhat a szerszámok közül.

A minőségi zsebkés élettartama nem években, sokkal inkább évtizedekben mérhető, miközben zsebre vágható kényelmet, kezességet borítékol.

Túl az esztétikumán persze, mert meg kell hagyni, hogy a szépen megmunkált markolatú darabok nemcsak élességükkel gyönyörködtetnek, hanem elegáns kivitelükkel is.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Peter Kniez

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: