Építkezés-Felújítás

Miért gazdaságos megoldás az infra fűtés?

hősugárzó

A különféle elektromos fűtési megoldások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek már pár éve – ez pedig fokozottan igaz a mostanság egekbe szökő gázárak mellett.

Ezek közül pedig kiemelkedő szerepet tölt be az infra fűtés, amely az egyik leggazdaságosabb módja az elektromos fűtés kivitelezésének. Nézzük meg tehát, miért is jelent valóban költséghatékony megoldást az infra fűtés!

Egyszerű felszerelés

Mivel az infrapanelek felszerelése szinte gyerekjáték, így nem szükséges külön szakembert hívnunk ehhez. Ebből adódóan magától értetődően nem kell költséges szerelési díjakkal kalkulálnunk, mikor a fűtés kivitelezésének árát vesszük górcső alá.

Ha megvan az infrapanel, amely számunkra ideális teljesítménnyel rendelkezik, akkor nincs más dolgunk, mint pár csavarral felrögzítenünk azt a falra vagy a plafonra. Ezek után a konnektorba dugva máris üzemkész vadonatúj elektromos fűtésünk. Csak be kell kapcsolnunk és élveznünk az által nyújtott kellemes meleget.

Költséghatékony eszközbeszerzés

Mivel az infra fűtés kivitelezéséhez csupán egy vagy több megfelelő panel szükséges, ezért valóban nem kell horribilis összegeket költenünk új fűtési rendszerünkre. A legtöbb panel amúgy sem kerül túl sokba, viszont a legnagyobb spórolást ilyenkor mégiscsak az alacsony eszközigény jelenti.

Mivel nem szükséges se drága központi kazán, se komoly átalakítások a fűtési rendszerünkben, ezért szinte fillérekből kivitelezhető egy-egy helyiségben az infra fűtés megvalósítása. Legyen szó akár elsődleges fűtésről, akár meglévő fűtési rendszerünk kialakításáról, mindenképp költséghatékony megoldást jelent hozzá, ha infrapaneleket vásárolunk erre a célra.

Alacsony fogyasztás

Manapság a piacon fellelhető infrapanelek rendkívül kedvező fogyasztással rendelkeznek, ami valóban hozzásegítette ezt a fűtési formát a népszerűségéhez. Ezeknél a paneleknél már nem kell attól tartanunk, mint a régi olajradiátorok esetében, tehát biztosra mehetünk vele, hogy nem fogják kiakasztani a villanyórát.

Kép forrása: Adobe Stock

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: