Támogatott tartalom

Miért is annyira jó ötlet a házi szennyvíztisztítás?

házi szennyvíztisztítás

Mi az első, ami az emberek többségének eszébe jut, ha a házi szennyvíztisztítás kerül szóba? Probléma, teher, megoldásra váró feladat, nyűg. Ami mindennek tetejében még költségeket is generál, és finoman szólva sem túlságosan gusztusos.

Nagyjából így reagálnak a legtöbben erre az amúgy roppantul lényeges témára. Pedig létezik költséghatékony technológia, aminek a telepítése semmiféle problémát nem okozhat, miközben a működése hatékony és környezetbarát!

Környezetbarát technológia a szennyvíztisztításban, ez komoly?

Igen, ez az az irány, ami a leginkább támogatandó, előre mutató. A haziszennyviztisztitas.hu innovációinak nyomán évente 15-20 liter iszap keletkezik mindössze, ami gond nélkül komposztálható, tehát valódi hulladékképződésről nem is beszélhetünk.

A megtisztított víz újrahasznosítható, ami egy újabb pozitívum. Különösen annak fényében, hogy az utóbbi években Magyarország is az aszályos területek közé sorolható, ahol egyre több gondot okoz a megfelelő mennyiségű tiszta víz biztosítása. Ilyen körülmények között különösen hangsúlyos az újrahasznosítással kapcsolatos forradalmi újítások támogatása.

Ami még a szerkezet mellett szól, hogy beleillik maximálisan a környezetébe, s csendesen üzemel, azaz az ég világon senkit sem zavar a működésével. Már meglévő tartályba, illetve gyűjtőbe is telepíthető, így felújításként is érdemes vele számolni.

A tapasztalatok szerint az élettartam, mégpedig a gondtalan működéssel kísért élettartam hosszú esztendőkben mérhető. Vagyis a telepítéssel, a beszerzéssel pusztán egyetlen egyszer kell számolni, míg a megtérülés sokszoros.

Hova telepíthető?

Föld alá, valamint föld fölé egyforma sikerrel telepíthető. Felszíni telepítés esetén mindenképpen gondoskodni kell a szigetelésről, amíg föld alatti kivitelezésnél ez nem releváns.

Ahogy arra fentebb utaltunk, már meglévő tartályba, gyűjtőbe is telepíthető. A tartályban egyébként nincsenek mechanikus szivattyúk, mozgó alkatrészek, amik újfent a helytállóság, tartósság, strammság kérlelhetetlen bizonyítékai.

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Patrick Federi

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: