trapézlemez

A trapézlemez egy az építőiparban sűrűn felbukkanó, sokoldalúan felhasználható könnyű építészeti elem. Nagyszerű választás bármilyen jellegű épület-, illetve annak környezetének kiépítéséhez. Trapézlemezből tökéletes kerítés-, garázsajtó stb. készíthető.

Trapézlemez

A trapézlemez hazánkban sokáig csak a mezőgazdasági-, és az ipari építészetben volt nagyon népszerű. Bizonyított erényei (gazdaságosság, időtállóság, esztétika, variálhatóság, könnyű szerelhetőség) azonban biztosították a lakossági építészetben való megjelenését.

Univerzális felhasználhatósága és kiváló ár-érték arányának köszönhetően is egyre több helyen köszön vissza  egy-egy famintázatú vagy antracit trapézlemez kerítés, esetleg egy modern ház ahhoz illő garázsajtó, amely trapézlemez elemekből készült.

Trapézlemez ára

Teljesen logikus, hogy egy bármilyen termék vagy szolgáltatás akkor tud életképes lenni manapság, ha minőségben és árban is felveszi a versenyt a konkurens vagy leváltandó termékekkel. A jó hír az, hogy gazdaságosság tekintetében szintén a legjobb döntés, ha a trapézlemezt választjuk. Előállítása gyors és egyszerű.

Könnyű kezelhetősége és szállíthatósága szintén elősegíti a trapézlemez versenyképes árát. Mindezek mellett az a zseniális, hogy egy egyébként manapság igencsak költséges építkezés alkalmával szemmel jól látható összeget spórolhatunk úgy, hogy egy hosszú élettartamú, minőséget képviselő építőelemet kapunk a trapézlemez áráért.

Trapézlemez a könnyű építészetben

Könnyű fajsúlya lehetővé teszi a nagy méretben történő gyártást, az egyszerű szállíthatóságot. A gyors és problémamentes szerelhetősége szintén népszerűvé teszi, hiszen nem szükséges hatalmas tapasztalat egy megkopott fa kerítést lecserélni, trapézlemezből új kerítést csinálni.

Ráadásul megjelenésében tökéletesen tudja helyettesíteni cserélendő fa kerítést, hiszen szinte bármilyen színnel bevonható a trapézlemez felülete. A fával szemben mindemellett óriási előnye, hogy gyakorlatilag gondozásmentes.

Amig a fa környezet viszontagságainak hosszútávon nem tud rongálódás nélkül ellenállni, addig a trapézlemez nem rohad, nem rozsdásodik, megtartja minőségét és színét hosszú éveken, évtizedeken keresztül.

Trapézlemez tető

Mint azt fentebb említettük, a trapézlemez egyik legnagyobb erénye, hogy az építészet több területén is felhasználható Nem egyszerűen olcsóbb anyaggal helyettesítjük az eddig megszokott fát kerítés építéséhez vagy cserepet ház tetőfedéséhez.

A kedvező ára mellett a horganyzott lemez például fajsúlyának köszönhetően sokkal könnyebb, mint a klasszikus tetőcserép.

A Trapézlemezből készített tetővel felújítás esetén tehermentesítjük a tetőszerkezetet, igy a felújítás alkalmával nem kell azt is lecserélni , hiszen az új tetőfedéssel tized akkora terhelésnek lesz kitéve a tetőt tartó szerkezet.

Trapézlemez mérete és felhasználása

Szintén kedvező tulajdonság a trapézlemez mérete, hiszen nagy méretben lehetséges a gyártás elenyésző súlya miatt. Több méteres táblákban előállítható, szállítható és szerelhető. Igy akár hatalmas felületeket tud egyszerre lefedni.

Könnyíti, gyorsítja a munkálatokat és bár erre gyártott rögzítő elemekkel, csavarokkal kell az installációt elvégezni, annak beszerzése szintén könnyen megoldható.

Nem vitás, hogy a horganyzott lemezek felhasználása hatalmas segítség az építészet minden területén, igy lakóház- gyár – üzem építése vagy felújítása esetén mindenképp ajánlott megvizsgálni, hogy a trapézlemezt hol tudjuk a legjobban felhasználni.

Kép forrása: Lemezbazis.hu

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: