Támogatott tartalom

Milyen az ideális és modern falburkolat: ezekben érdemes gondolkodni

falburkolat

Napjainkban még a panellakásokban is arra vágyunk, hogy minél közelebb legyünk a természethez, vagy azt hozzuk el az otthonunkba. Mindig üde színfolt lehet olyan helyre hazatérni, ahol a meghitt hangulat és naturális elemek fogadnak. Ezt az érzést a természetes hatású falburkolatokkal érhetjük el a  legegyszerűbben.

Milyen anyagból készült modern falburkolatokat használhatunk a lakásokban?

A továbbiakban azt fejtjük ki, hogy milyen anyagból gyártják a mostani típusokat.

Kőből készült falburkolat

A valódi terméskőből készült falburkolatok nemcsak kiváló minőségűek, de egyedi megjelenésükkel hosszú ideig divatos lakásbelsőt varázsolhatunk vele. Hihetetlenül vékonyak és könnyűek ezek az elemek, így saját magunk is kivitelezhetjük a munkát, ezzel viszont jelentős összeget tudunk megtakarítani és nincs időhöz kötve a munkálatok időpontja.

Miután ezek a burkolók vízállóak, bármilyen helyiségbe sokoldalúan felhasználhatóak, sőt a padlón és a homlokzaton is alkalmazhatók.

Fából készült falburkoló

Általában tölgy- vagy diófából készülnek a  falpanelek, miután minden darab kézzel készül, nincs közöttük kettő egyforma, emiatt egyedi burkolatot biztosít. Magas minősége és nagyon remek hő- és hangszigetelő hatása van, így nagyon tartós és hasznos megoldás. Felhelyezése ragasztóval házilag megoldható, igény esetén egyedi méretben is megrendelhető.

Parafából készült falburkoló

A parafából készült falburkolat kiváló hő- és hangszigetelő, csökkenti a zajt, a fűtésszámlát és javítja a lakás mikroklímáját. Nem csak esztétikus, hanem rendkívül praktikus megoldás is. Újrahasznosított anyagból készül, különböző színekben és formákban kapható. Felhelyezése saját kezűleg megoldható, nem szükséges hozzá szakember.

Gipszből készült falburkoló

Modern stílusú otthonokba sima felületű, minimalista gipsz falpanelek valók, ha antik stílusú otthonba szeretnénk falburkolót felrakni, díszes mintázatú panelek javasolnak. A rusztikus stílushoz az aranyozott színű panelek tökéletesek.

Mű növényből készült falburkolat

Nemcsak otthonokba, hanem irodába is ajánlott falburkolat. Ezek az élethű növények mindig zöldek, gondozás nélkül is pompáznak és minden körülmények között megtartják az eredeti formájukat, harmóniát és nyugalmat sugároznak.

Lamellákból készült falburkolatok

A lamella eredeti jelentése vékony lemez, lemezes szerkezetű alapanyag. A minőségi lamellák választékában kapható termékek MDF-ből készülnek, hosszú élettartamúak, ellenállóak, emellett sokféle színben kaphatóak. További pozitív tulajdonságuk, hogy jó hangszigetelő képességgel rendelkeznek, ami a helyiség akusztikáját is pozitív irányban módosítja.

Vezető szerepet játszik a lakberendezési trendekben, hiszen nem csak a falra, hanem akár a mennyezetre is felrakható. A lamellák 275 cm hosszúak, alkalmazhatók térelválasztóként vagy falpanelként is.

Összegezve

Napjaink ideális és modern falburkolatai többféle anyagból készülhetnek ugyan, de mivel a természetet szívesen látjuk az otthonunkban is, ezért a fő anyagok a természetből származnak mint kő, fa, parafa, de az élő növény már mű növénnyel helyettesíthető, hogy folyamatosan jól mutasson. A legújabb design a lamella amely többféle színben kapható és házilag kivitelezhető a felrakása.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: