Élet-Stílus

Milyen színeket érdemes kerülni az esküvői öltözék kiválasztásakor?

esküvői öltözék

Néhány ember számára kifejezetten nehéz kiválasztani a megfelelő esküvői ruhát. Függetlenül attól, hogy a meghívó előírja, hogy a vendégeket formális, koktélos, alkalmi vagy laza öltözékben várja az ifjú pár, ne feledd, hogy van néhány univerzális stílusszabály, amit szigorúan követni kell egy esküvőn.

Meghívtak esküvőre? Az ott viselt öltözéked, a helyszín, az évszak és természetesen az ilyen helyzetben adott illemszabályok figyelembevételével érdemes kiválasztani. Persze vannak határesetek, annak ellenére, hogy a menyecske ruha (már ha visel a menyasszony) az esetek 99%-ban piros színű, nem azt jelenti, hogy tilos ennek a színnek a viselése.

Etikett szabályok, avagy mit ne vegyek fel egy esküvőre?

1. „Tilos” a fehér minden árnyalata!

Hacsak nem te vagy a menyasszony, az esküvőn kerülni kell, de ide tartozik annak minden árnyalata is, mint az elefántcsont és a pezsgő. Minden menyasszony megérdemli, hogy a nagy napon lenyűgözze a vendégeket egyedi szépségével és ruhakölteményével.

2. Kerüld a túl extrém ruházatot!

Az esküvői öltözködés egyik legnagyobb szabálya az, hogy soha „ne tüntesd” el a menyasszonyt. Az utolsó dolog, amire egy menyasszony vágyik, hogy egy vendég mutatósabb ruhában jelenjen meg, amely mindenki figyelmét elrabolja. Ide tartoznak a flitteres báli ruhák, a csillogó tiarák stb.

Nyilván egy dolog olyan ruhát választani, amiben magabiztosnak érzed magad, és egészen más, ha valami túlságosan feltűnőben mutatkozol az esküvőn.

3. Tetőtől talpig fekete?

Igaz, a fekete elegáns szín, aminek nagy előnye, hogy vizuálisan karcsúsít. Azonban az lenne az ideális, ha a fekete ruha mellé valamilyen merész, feltűnő színt párosítanál. Díszítsd a ruhát színes elemekkel, hogy megszabadulj a teljesen fekete öltözék monotóniájától, amely egyébként egyáltalán nem illik egy ilyen eseményhez.

4. Kerüld az állatmintás ruhákat (is)!

Esküvőkön nem illik állatmintás ruhákat viselni, mert ez a fajta minta túl rikító egy ilyen különleges alkalomhoz, amely eleganciát kíván.

További szabályok, amelyeket szem előtt kell tartanod, ha esküvőre vagy hivatalos:

  • Kerüld a koszorúslányok által viselt színeket!
  • Öltözz az esküvő helyszínének megfelelően, például ne viselj szmokingot vagy báli ruhát szabadtéri esküvőn.
  • Viselj bőrszínedhez, hajadhoz, szemedhez passzoló ruhákat.
  • Válassz olyan ruhát, amely kiemeli alakodat, de ne legyen túl szűk vagy rövid!

Amennyiben megtisztelt téged azzal az ifjú pár, hogy veled is szeretne osztozni életük egyik legszebb napján, az a minimum, hogy megfogadod az alábbi tanácsokat, hiszen ez a nap csak róluk szól!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: