Támogatott tartalom

Minden, amit a baba születése előtt be kell szerezni!

fullbaby

Az, hogy ki és mikor kezdi el beszerezni a babakelengyébe való dolgokat, az csak tőlünk függ. Persze nem árt megvárni vele az első trimeszter végét, viszont mindenképpen végezzük vele az utolsó hónap közepéig, hogy biztosan minden időben meglegyen.

Mivel nem tudhatjuk, hogy pontosan mikor érkezik, így nem érhet bennünket meglepetés, ha pár héttel előtte már mindent beszereztünk. Nagy pocakkal amúgy sem túl élvezetes válogatni.

Ebben a cikkben eláruljuk azt, hogy mit kell beszerezni mielőtt a baba megszületik.

Babakelengye – vegyünk meg időben mindent

Megvan, hogy hol alszik majd a kicsi, saját szobája lesz, esetleg egy különálló sarkot kap a szülői szobában? Akkor itt az ideje, hogy azt berendezzük. A Caretero termékek webáruházában szinte mindent megtalálhatunk, amire a kicsiknek szükségük lehet.

Az első és legfontosabb egy kiságy, ami lehet praktikus, divatos, esetleg többfunkciós, így sokáig használható marad. A leglényegesebb azonban a biztonság. A kiságy lehet kivehető rácsos, ággyá alakítható, három állásos, tulajdonképpen végtelen a választék.

Ebbe kell egy kókuszos, szivacsos, esetleg hideghabos matrac, gyerek ágynemű, pléd, takaró, matracvédő, valamint szükség esetén rácsvédő és baldachin.

Amennyiben szeretnénk mindig tudni arról, hogy minden rendben van-e, akkor nem árt beszerezni egy légzésfigyelőt, bébiőrt, amely bár még mindig az egyik legvitatottabb eszköz, akit megnyugtat, érdemes alkalmaznia.

A szobába kell még pelenkázó, pelenkázó lap, egy hely, ahol a kicsit tisztába tudjuk tenni. Legyen mindig kéznél mindenféle krém, pelenka, valamint váltás ruha. Jó, ha a pelenkázó egyben komód is, így alulról bármit és bármikor ki tudunk kapni a helyéről.

Ruházati termékek

A ruha ismét egy nagy kérdőjel, hiszen sok újszülöttnek nagy az 56-ös méret, ráadásul bármekkorát viselnek, szinte pillanatok alatt kinövik azt. Figyeljünk arra, hogy kényelmes legyen, könnyen fel tudjuk rá adni, valamint nem árt, ha a foltokat is egyszerűen ki tudjuk belőle szedni.

Kelleni fog body, rugdalózó, hosszú és rövid ujjú, zokni, valamint harisnya, sapka, kardigán, kocsikabát, kisnadrág, hálózsák, pólya, valamint jó pár pelenka. Ezek segítenek abban, hogy a babát rétegesen tudjuk öltöztetni, így legyen odakint hideg vagy meleg, tél vagy nyár, szél vagy eső, akkor sem fog megfázni.

Fürdéshez szükséges eszközök

Az egyik fontos dolog egy kiskád, aminek mind a színe, mind a formája, mind a kivitele más és más lehet. Gondoskodjunk továbbá fürdőlepedőről, fürdetőszivacsról, vízhőmérőről, valamint szennyestartóról, amibe a kicsik szennyesét tároljuk.

Összegezve: A fent említett dolgok természetesen csak alapkellékek, nem beszéltünk a konyhai eszközökről, az utazáshoz szükséges kellékekről és így tovább. A lista szinte végtelen, így gondoljuk át alaposan, hogy mit veszünk meg a baba számára.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: