Támogatott tartalom

Mire jó az alumínium U-profil?

alumínium U-profil

Ezek az eszközök a polikarbonát-lemezek összeszerelésénél játszanak fontos szerepet. Viszonylag kis súllyal rendelkeznek, aminek köszönhetően a munka is nagyon egyszerű velük. A kiváló minőségű kiegészítők ráadásul korrózió- és időjárásállóak, így hosszú távon is érdemes lehet rájuk számítani és univerzális építőelemek lesznek a kerítések építése során.

Az alumínium U-profil kialakítása

A Káplár fatelep polikarbonát profiljainak felhozatalában is megtalálhatjuk őket, néhány kattintással be is vásárolhatunk belőlük. Ez az U-profil eloxált alumíniumból készül, amit gyakran használnak szegélyezésre és vezetősínként is, de élvédő profilként is megállja a helyét.

Az ipar, kereskedelem minden területén lehet őket alkalmazni, ezért is számít univerzális segítségnek. A fő előnyei közé tartozik az alumínium U-profilnak, hogy nagyon kis súllyal rendelkezik, de ennek ellenére kifejezetten strapabíró, a telepítése pedig könnyű. A munka is nagyon egyszerűvé válik, mivel könnyedén lehet vágni.

A tartósság is kiemelkedő, mivel magas a korrózióállósága és a felületkezelés lehetősége miatt kültéri és beltéri használatra is egyaránt alkalmas. Tökéletes választás például erkélyek és teraszok építéséhez is. A profilokat a panelek külső élére kell rögzíteni, ezért is szokás őket még élprofiloknak vagy végprofiloknak is nevezni.

A keresztmetszetben a U betűhöz hasonló profil a panel élét elől, a vágott élen és hátul is körülfogja. Ellentétben a hagyományosabb, L-alakú szögprofilokkal, ez a forma sokkal nagyobb merevséggel rendelkezik. Ezzel lehetővé teszi a láthatatlan csavarkötést hátulról, amivel javítani lehet a 6 mm-es, alacsonyabb hajlítási merevségű panelek stabilitását is.

Az esztétika találkozik a tartóssággal

A kiemelkedő korrózióállóságnak más előnye is van. Az alumínium alapból időtlen, és szép ezüstszínű felületet nyújt, ami akár kombinálható színes panelekkel is tetszés szerint, de famintás dekoratív elemeket is választhatunk. Ezzel igazán vonzó megjelenést lehet elérni, ami az összképhez is nagymértékben hozzájárul, pláne a belsőépítészetben.

Táblák és képek egyedi keretezésére is lehet használni az élprofilokat. Megvilágított reklámtáblákhoz és kijelzőkhöz is használják a vizuális hatás fokozásának érdekében.

Az alumínium U-profil telepítése

Ugyan a munka nagyon egyszerű ezzel a kiegészítővel, de néhány szempontra oda kell figyelni. A polikarbonát-lemezek hosszanti oldalainak alsó és felső szélét is lezárhatjuk a segítségével. Fontos, hogy csak a tömör alumínium és a párazáró szalag felhelyezése után szabad telepíteni a profilt.

Ellenőrizni kell előtte az UV-védett oldalt, amit a tető ég felé néző felső oldalára kell felhelyezni. Tömör alumíniumszalaggal zárjuk le a lapok hosszanti oldalának felső részét. Ezzel megakadályozhatjuk a por és víz bejutását a szerkezetbe.

Utolsó lépésként az alsó szélét is lezárjuk párazáró alumíniumszalaggal, hogy a kondenzvíz elvezetése is biztosítva legyen.

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: