Építkezés-Felújítás

Modern és tartós tetőfedés trapézlemez segítségével

trapézlemez ár

A tetőfelújítást nem szabad sokáig húzni, halasztani. Ha nyugodtan szeretnénk aludni éjszaka, és nem úgy akarunk álomba merülni, hogy közben azon gondolkodunk, mikor kerül tarthatatlan állapotba a tetőszerkezet?

Mivel ez egy nagyobb volumenű munka, költségesebb beruházásra kell számítani. A trapézlemez ár, és minőség tekintetében is remek alternatíva, hiszen a belőle épített tető hosszú élettartamú lesz, a kivitelezés pedig gyorsan, kedvező áron valósítható meg.

Nézzük meg a trapézlemez lehetőségeket!

Mielőtt belevágnánk a projektbe, érdemes tájékozódnunk a trapézlemez árakról, azok ugyanis igen változatosak lehetnek attól függően, hogy a kiválasztott lemez milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Íme, néhány példa a Kéri Bádog tetőfedő és bádogos bolt aktuális árlistájáról:

  • Poliészter fényes bevonatú trapézlemez: 5400 Ft/m2
  • Poliészter matt bevonatú trapézlemez: 5900 Ft/m2
  • Kétoldalas famintás trapézlemez: 6300 Ft/m2

Látható tehát, hogy a lemezek négyzetméter ára 5400 és 6300 Ft között mozog, azt beszorozva a lefedni kívánt felülettel megkapjuk az anyagköltséget.

Éljünk a trapézlemez akciókkal!

A Kéri Bádog tetőfedő és bádogos bolt oldalán akciós ajánlatokkal is találkozhatunk, amiket megéri kihasználni, ugyanis jelentős kedvezményeket kaphatunk. Ezek az akciók általában adott színekre, például a matt barna színű poliészter trapézlemezekre vonatkoznak.

A tető az otthonunk koronája, mely megvédi azt az elemektől és hozzájárul az épület esztétikai megjelenéséhez. Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a trapézlemez tető, nem véletlenül. De miért is válasszuk ezt a megoldást? Lássuk a legfőbb érveket!

  1. Tartósság és időjárásállóság: A trapézlemez kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak. Legyen szó hóesésről, erős napsütésről vagy esőről, ez a tetőtípus hosszú éveken át megőrzi eredeti állapotát és védi az otthonunkat.
  2. Könnyű szerelhetőség: A trapézlemez tetők könnyű súlyuknak köszönhetően gyorsan és egyszerűen telepíthetők. Ez nemcsak időt, hanem munkaerő-költséget is megtakarít.
  3. Költséghatékonyság: A trapézlemez tetők általában kedvezőbb áron érhetők el, mint más tetőfedő anyagok. Hosszú távon pedig a karbantartási költségek is alacsonyabbak.
  4. Esztétikai sokoldalúság: A trapézlemez tetők széles választékban érhetők el különböző színekben és mintákban, így könnyedén illeszkednek bármilyen épületstílushoz.
  5. Környezetbarát: A trapézlemez gyártása során kevesebb erőforrást használnak fel, és a lemez könnyen újrahasznosítható. Ezzel nemcsak a pénztárcánknak, hanem a környezetnek is jót teszünk.
  6. Hőszigetelés: A trapézlemez tetők kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ami hozzájárul az otthonunk energetikai hatékonyságához és a fűtési költségek csökkentéséhez.

Miért válasszunk trapézlemez tetőt?

A trapézlemez több szempontból is előnyös lehet a tetőfelújításhoz. Mindenekelőtt a kimagasló tartóssága és terhelhetősége teszi alkalmassá arra, hogy lakó- és ipari célú épületek, melléképületek és kerti garázsok fedésére szolgáljon.

Ezenkívül sokféle profilkialakításban elérhető, és nincs megszabva se a magassága, se a színe, így szinte bármilyen elképzelés megvalósítható. Az elemek egyszerű telepíthetőségnek köszönhetően pedig az is nagyon vonzóvá teszi, hogy gyorsan elkészíthető.

Összefoglalva, a trapézlemez tető számos előnnyel rendelkezik, amelyek közül a legfontosabbak a tartósság, költséghatékonyság és esztétikai sokoldalúság. Ha olyan tetőt szeretnénk, amely hosszú távon is megállja a helyét, mind minőségben, mind megjelenésben, akkor a trapézlemez tető kiváló választás.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: