Támogatott tartalom

Munkahelyváltás minél gyorsabban

állás

Igaz, még javában itt a nyár és élvezzük, hogy végre ismét meleg van, jó idő, de akinek problémái vannak jelenlegi munkahelyével, vagy éppen nincs munkája, itt az ideje, hogy elkezdjen keresni másik lehetőséget, ha minél előbb új helyen szeretne dolgozni.

Új munkahely egy debreceni állásportállal!

Vidéken él hazánk lakosságának 80%-a, mégis sokan azt hiszik, hogy minden valamire való munkahely a fővárosban található, pedig ez nincs így. Hajdú-Bihar megye székhelye: Debrecen egyre több lehetőséget kínál minden ágazatban.

Link site, vagyis a Debrecenállás weboldal segítségével mód nyílik rá, hogy különböző szektorokra is rá tudjunk keresni, mint például az irodai, adminisztrációs munkákra.

Régebben, amikor valaki egy adott pozíciót keresett, általában az országos állásgyűjtő portálok weboldalait kapta meg találati listaként. Ezek után kellett szűkítenie a keresését az adott megyére, régióra, településre. Most már azonban ennek nem feltétlenül kell így lennie.

A debrecenieknek és a környékén élőknek is lett saját álláskereső weboldala. Ahelyett, hogy órákat töltetnénk különféle gyűjtőportálok böngészésével, elég lesz, ha rákattintunk a Debrecenállás oldalára, hogy üres pozíciók után nézzünk.

Esetleg egy ágazati váltás?

Ha korábban mindig hasonló munkakörökben dolgozott valaki, mint például amilyen az ügyintéző, adminisztrációs feladat is, elkezdhet körbenézni más ágazatokban is.

Hiszen alapjában véve a pozíció ugyanaz, viszont változatosabb lesz, ha más területen kell ugyanazokat a feladatokat elvégezni, ráadásul mindenhol lehet valami újat tanulni, az sosem árt az embernek, még a javára is válhat.

Érdemes kilépni a komfortzónából és új tapasztalatokat szerezni. Vannak, akik egy idő után valami teljesen mást szeretnének csinálni, és nem zavarja őket, ha esetleg rá kell szánni az időt, heteket, hónapokat akár egy új szakma vagy munkakör betanulására.

Az önéletrajz rendbe rakása

Amikor valaki már hosszú évek óta dolgozott ugyanazon a helyen vagy folyamatosan volt munkahelye, nem érezte szükségesnek, hogy frissítse önéletrajzát. De, ha váltani szeretne, nem árt ráncfelvarrni minden anyagot, és annak megfelelően átírni, kiegészíteni, amilyen pozícióra szeretné beadni a pályázatát.

Az önéletrajzhoz a legtöbb helyen kérnek fényképet is, amely fontos, hogy hivatalos formában legyen, szinte, mint egy igazolvány kép. Úgyhogy nem árt csináltatni egy újat abból sem, ha csak egy régi van a közelben. Csatolni kell általában egy kísérő vagy motivációs levelet is, amiben olyan dolgokat kell ecsetelni, amelyeket nem ildomos az önéletrajzban kifejteni.

Sokan nem szoktak élni a motivációs levél adta lehetőségekkel, pedig itt lehet arról is mesélni, hogy miért ragadta meg figyelmünket éppen az az állás, milyen motivációk vezérelnek bennünket, mit szeretnénk ebben a munkakörben a jövőben elérni.

Ebben a rövid, tömör összegzésben azokat a dokumentumokat, bizonyítványokat is fel kell sorolni, amiket csatolunk a pályázati anyagokhoz.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: