Támogatott tartalom

Munkás pólók, amik megkönnyítik a munkát

munkás póló

Megfelelő munkavédelmi felszerelés nélkül az ipar különböző területein dolgozók nagy veszélynek vannak kitéve. A munkavédelmi pólók kiemelkedő szerepet töltenek be, hiszen egy olyan ruhadarabról van szó, amelyet minden nap viselnek az alkalmazottak.

Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy a pólók hogyan tudják megkönnyíteni a mindennapi munkavégzést.

Rugalmasság

munkás póló általában kényelmes és könnyű anyagból készül, ami lehetővé teszi az alkalmazottak számára a szabadabb mozgást. Vannak olyan iparágak, ahol sokat kell hajolgatni vagy emelgetni és ezt egy szűk és rossz minőségű anyagból készült pólóban nem tudják megtenni.

Hőmérséklet

A gyárakban és logisztikai központokban, a laboratóriumokban és még sok más iparágban teljesen más hőmérsékleti kihívásokkal találkozhatunk. A lélegző anyagból készült termékek pontosan az ilyen helyzetekben tudnak nagyon sokat segíteni.

Mivel szabályozzák a test hőmérsékletét, így teljesen mindegy, hogy egy hűtőházban vagy egy forró raktárban viselik a dolgozók, a túlmelegedés vagy a kihűlés elkerülhető. Például a Monor munkavédelmi bolt munkatársai szívesen segítenek a megfelelő póló kiválasztásában.

Biztonság

Ezek a pólók megfelelően legyártva segítenek a láthatóságban is. Olyan területeken érdemes alkalmazni ezeket a speciális felsőrészeket, ahol fontos a láthatóság. Szűk folyósók, olyan raktárak, ahol sűrűn közlekednek nehéz gépekkel, esetleg az éjszakai útfelújítások során.

Fizikai sérülések

Sokan nem is gondolják, de a fizikai sérülésektől is megvédenek a pólók. Ha erős anyagból készülnek, akkor csökkenthetik a karcolások vagy esetleg a vágások kockázatát. Logisztikai központokban csomagoláskor gyakorta előfordul, hogy a szike vagy kés egy kicsit túlszalad, de ilyenkor a pólók is védelmet jelentenek.

Környezeti elemekkel szembeni védelem

A napfény és a nedvesség figyelembevétele is fontos a védekezés szempontjából. A különféle időjárási viszontagságok elleni védekezéshez egy munkavédelmi pólót olyan anyagból is le lehet gyártani, ami például UV-védelemmel rendelkezik. Ha a nedvesség ellen akarunk védekezni, akkor vízálló anyagból is készülhet a felső.

Tartósság

Ez egy nagyon fontos szempont, hiszen ezeket a pólókat mindennap viselik a dolgozók. Amennyiben strapabíró és tartós anyagból készül a felső, akkor nem kell túl gyakran pótolni a tönkrement darabokat. Ezeknek a pólóknak ki kell bírniuk a sűrű mosást és vasalást, hiszen naponta kell őket cserélni, nem úgy, mint például egy kabátot.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: