Támogatott tartalom

Nem kell, hogy ízületi fájdalmat okozzon a hideg!

térdfájdalom

A hideg évszakok beköszöntével egyre többen panaszkodnak ízületi fájdalmakra. Ha ez önmagában nem volna elég, a téli súlygyarapodás csak ront a helyzeten. Ugyanakkor kár volna beletörődni, hiszen létezik megoldás a kínzó fájdalomra!

Ez okozza az ízületi fájdalmat

Az ízületi fájdalmak hátterében alapvetően a gyulladás és kopás okozta ízületi megbetegedések állnak. Mindemellett számos egyéb probléma forrása az ízületelváltozása. Például az állkapocs fájdalom gyakori oka az ízületi résben lévő rostos porc elmozdulása, diszlokációja.

Az ízületi gyulladásnak számtalan kiváltó oka lehet. Megkülönböztetünk az egész szervezet betegségével kapcsolatos, valamint helyi okokat. Az előbbi esetében leginkább fertőzéses, autoimmun és endokrin (hormoneredetű) betegségekkel összefüggő ízületi gyulladásról beszélhetünk.

A helyi okok között pedig a következők keresendők: túlterhelés, sport és baktérium. Jellemző tünet, hogy az éríntett ízület fájdalmassá lesz és beduzzad. Nem ritka, hogy lázzal, fáradtsággal és gyengeséggel társul. Mivel sok esetben sürgősségi ellátást is igényelhetnek, ezért érdemes időben cselekedni.

Az kopásos ízületi megbetegedés a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedés 50 éves kor felett. Hátterében öröklött faktorok, genetikai eltérések, sérülések és fejlődési rendellenességek állhatnak. A gyulladásos ízületi betegségek szintén kiváltó okai lehetnek a kopásnak, mert a gyulladásos fehérjék beindítják a porcontó enzimek működését.

Mi a megoldás?

Mivel a mozgásszegény életmód a legnagyobb rizikótényezők egyike, ezért a rendszeresen végzett testmozgással – ami javítja az ízület keringését, és növeli az izomerőt – csökkenthető az ízületi megbetegedés kialakulásának a kockázata.

Ha pedig már a kialakult problémával találjuk szembe magunkat, akkor a manuálterápia teljeskörű segítséget nyújt az ízületifájdalmak enyhítésében és megszüntetésében.

A terápia kellemetlenségektől és fájdalomtól mentes, aminek azonnal érezhető a pozitív hatása. Ráadásul a manuálterápia természetesen úton nyújt segítséget, ezért a kezelés során nem kell gyógyszereket alkalmazni.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: