Támogatott tartalom

Nem mindegy ki végzi a vízóra cserét

vízóra csere

A vízóra csere azon feladatok közé tartozik, amit saját kezűleg nem ajánlott és nem is szabad elvégezni, hacsak nem vagyunk hivatásos szakemberek.

De akkor kihez érdemes fordulni a vízóra csere érdekében?

A válasz sokak szerint egyértelmű, ezért választanak egy Ön MEO-s vízóra cserélő céget, elvégre gyors, olcsó és szinte bármit átvesznek, amit le is plombálnak. Kézenfekvő megoldásnak tűnik, egészen addig, ameddig szembesülünk az elkövetkező kellemetlenségektől.

Mire számíthatunk akkor, ha a vízóra csere nem egy Ön MEO-s cégre lesz bízva? Ez azt jelenti, hogy a vízóra csere után indigós, a Vízművek által kiadott szerelési jegyzőkönyvet fogunk kapni, viszont a plombát már nem a cég embere helyezi fel, hanem a vízművek által kiküldött MEO-s (Minőség Ellenőrzési Osztály).

Arra számítanunk kell, hogy ez az opció többe fog kerülni, a kivitelezés minőségére viszont utólag sem lehet panaszunk.

De hogy is van ez akkor?

Az a helyzet, hogy az Ön MEO-s kizárólag az óra cseréjével foglalkozik. Lecseréli, képet készít róla mondjuk olyan szögből, amibe egyértelműen nem lehet belekötni, ha valami történik, és ráteszi a plombát.

Ez még nem azt jelenti, hogy az óra után következő PVC nyomóvezeték állapota megfelelő, vagy szakszerűen történt a csere, mert egy Ön MEO-s gyakorlatilag bármilyen helytelenül kivitelezett szerelést átadhat. Ha később eldurran, vagy ha eltörik a cső a kontár szerelés miatt, az már nem az ő felelőssége.

Egy tisztességes vízszerelő vállalkozás viszont elsősorban arra törekszik, hogy a Vízművek által kiküldött MEO-s szabályosnak találja a vízóra csere szerelését. Ez pedig kizárólag szakszerű munkával kivitelezhető. Ha a vízszerelő cég embere szabálytalanságot vél felfedezni a szereléssel kapcsolatban, akkor jelzi az ügyfélnek és felvázolja a lehetőségeket. Ebbe beletartozik a szabályosan történő vízóra felszerelés árának a megállapítása is.

Mindenkinek joga van az olcsóbb megoldást választani, amihez azonban nem biztos, hogy szakértelem is párosul. A későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében megéri profikra bízni a dolgot.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: