Támogatott tartalom

Ő segít abban, hogy komfortosabban teljen az életed a mindennapok során – a coach szerepe

coach szerepe

A mindennapi rutin és életstílus elengedhetetlen mindenki számára. Nem lehetünk igazán sikeres és boldog emberek abban az esetben, ha nem éljük úgy az életünket, ahogy szeretnénk és azt előre elképzeltük.

Mindig fontos, hogy legyen megfelelő rutinunk és kellő perspektívánk – sok emberből márpedig pontosan ez hiányzik. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan tudja segíteni a munkánkat egy jó coach.

Fontos a napi rutin kialakítása

Nagyon fontos, hogy a napi rutin is megfelelő legyen, bizonyos kutatások szerint – sok pszichológus ezt mondja – a napi rutinjaink szabják meg a cselekedeteink 85-90%-át. Ennek köszönhetően ezekre kell kifejezetten, kiemelkedően odafigyelni.

Érdemes pár napon keresztül figyelni a mindennapi tetteinket, cselekedeteinket – és ennek megfelelően alakítani a mindennapi rutinunkat. A szakember ezek kialakításában is segíteni tud.

A holtidőket is használjuk ki megfelelően

Nagyon fontos, hogy a holtidőket is használjuk ki. Mindenkinek vannak ilyenek – amikor épp lemegyünk a zöldségeshez, amikor épp főzünk, takarítunk, mosunk otthon. Ilyenkor akár tudnánk valamit tanulni is – erre lehet jó a hangoskönyvtár, ahol könyveket olvasnak fel nekünk.

Ez által lényegében akkor tanulunk, amikor korábban ez soha nem jutott eszünkbe. A coach ezen idők kihasználásában is segíteni tud nekünk.

Hol olvashatunk jó cikkeket coaching témában?

Sokan szokták kérdezni, hogy mégis hol olvashatunk coaching témában könyveket? Íme, a válasz – a Coaching Egyetem blogján, ahol számtalan érdekes írás található. Miről szeretnénk olvasni? Ismert fogalmakról, vagy arról, hogy hogyan zajlik a gyakorlatban a coaching folyamata?

Bármelyik lehetséges, és mindkettőre van lehetőség – a weboldalon, portálon bemutatják nekünk, hogy mi jellemzi a különféle technikákat, milyen projektvezetési módszertanok léteznek, és hogy mi az asszertív kommunikáció. Vezetőként ezekkel a fogalmakkal érdemes tisztában lennünk.

Miért érdemes a fent megnevezett vállalkozás írásait olvasni?

Ők Magyarország egyik legjobb coaching szolgáltatója. Nagyon kevés olyan másik portál, weboldal, honlap van, amely ilyen magas szinten foglalkozna a témával, vagy ennyire magas szinten ismerné ezt a nichet. A blogjukat több sikeres és ismert szakmabeli írta együttesen és a lektorálásról is ugyanezt lehet elmondani.

Ennek köszönhetően Magyarországon az egyik legismertebb portál a témában, amely kiemelkedő szakmai hitelességgel bír.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: