Támogatott tartalom

Ötletes megoldások kis méretű konyhák berendezésére

konyha

Álmaink konyhájának kialakítása nem mindig egyszerű feladat. A meglévő helyiség adottságai alapvetően befolyásolják a beépíthető bútorok mennyiségét és formáját. Könnyebbséget jelenthet a mömax hatalmas konyhabútor kínálata, ahol akár egyedileg tervezhető berendezés is beszerezhető.

Amennyiben fix méretű helyre szeretnénk új bútorokat beépíteni, úgy az elemekből álló bútorcsalád és konyhablokk választása lehet a tökéletes megoldás. Nézzük részletesebben, hogyan tudunk például egyszerűen berendezni egy házgyári konyhát.

Merjünk változtatni!

A lakótelepeken élők többségének konyhája hasonló elrendezésű a hely adottságai miatt. Az egyforma lakásokban nincs túl sok lehetőség az átalakításra, hiszen költségigényes és sok esetben akár engedélyköteles is lehet a változtatás. Éppen ezért a legtöbb konyhában hasonló kialakításúak a bútorok és azok elrendezése. De miért ne változtathatnánk ezen?

A lehetőség adott az egyedileg tervezhető konyhabútorokkal, de ennél költséghatékonyabb megoldás lehet a modulokból összeállítható konyhaberendezés. Az elemes konyhák előnye, hogy bármikor beszerezhetünk egy újabb darabot, vagy egyszerűen lecserélhetjük csak az egyik szekrényt, mely akár drasztikus változást is hozhat a dizájnban.

A modulok között találunk sarokpolcokat és szekrényeket, különleges kialakítású alsószekrényeket, sőt olyan bútorokat is, melyekben az elektromos eszközök helye előre megtervezett. Mindezek segítségével tökéletesen személyre szabhatóvá válik a konyha elrendezése.

Költséghatékony megoldás

Kisebb lakásokban még nehezebb a megfelelő berendezés beszerzése. Ennek okán a gyártók elkezdtek konyhablokkokat kialakítani, amelyekben megtalálhatóak a legfontosabb bútordarabok alapvetően egy falsíkra tervezve.

A blokkos elrendezés garantálja, hogy nem fog kimaradni a tervezés során az evőeszközös fiók, sőt a vizesblokk és a tűzhely is megfelelő távolságban lesz majd megtalálható.

Minden kézre esik az új konyhában, és egyáltalán nem kell azon gondolkoznunk, hogy mi, hová kerüljön. Praktikus megoldás azok számára, akik bérbe adásra rendezik be a lakást, mert kis költséggel, tökéletesen használható konyhabútort kapnak. A változatos dizájnnal készült konyhablokkok minden igényt kielégítenek.

Használati tárgyak a konyhában

A főzés és tálalás során használt edények, evőeszközök beszerzésekor szinte biztos, hogy kimarad valami. Ezért is praktikus, ha készleteket vásárolunk. Ma már nemcsak az étkészleteket vagy az evőeszközcsomagokat tudjuk beszerezni a boltokban, hanem serpenyőkből, edényekből is szetteket állítanak össze a háziasszonyok számára.

Érdemes olyan eszközöket venni, melyek tartósak és minőségi anyagból készültek. Sőt gondoljuk arra is, hogy a mosogatógépben mosható alapanyagú kiegészítőkkel töltsük fel a konyhát. Az étkészletek kiválasztásakor inkább a semleges színeket és minta nélküli edényeket preferáljuk, ezek ugyanis kevésbé kopnak és biztosan melegíthetőek mikróhullámú sütőben.

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: