Támogatott tartalom

Otthonos hangulat a gyerekszobában: így teremtsd meg!

ovis szobája

Egy otthonos gyermekszobában a színek természetesek és világosak, sok a meleg fa és a fehér árnyalat. A lakótér egy fala nyugodtan lehet másik színű, de nem érdemes harsány és erőteljes tónusokban gondolkodni. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan hozhatsz létre otthonos teret a lurkók számára.

Gyerekszoba a természetesség jegyében

Már a tervezés folyamán nem árt úgy gondolkodni, hogy a későbbiekben egy 90×200-as ágy is kényelmesen elférjen. Legyen szó tehát kisebb vagy nagyobb gyermekről, fontos, hogy legyen elegendő élettere. Az ágy szélére nyugodtan mehetnek egyedi fa lécek, ami megóvja a kicsiket attól, hogy az éjszaka folyamán leessenek.

Emellett jöhetnek a textíliák, amikkel szintén sokat tehetsz azért, hogy otthonosabb legyen a szoba. Az ovis ágyneműk online is beszerezhetőek, így még csak kimozdulni sem kell otthonról.

Ezek kapcsán azonban érdemes előnyben részesíteni a természetes anyagokat, de a szőnyegnél sem árt erre törekedni. Bármilyen stílus is áll közel a gyermek személyiségéhez, egy fa színű, egy zöld, esetleg egy fehér árnyalattal garantáltan nem lövünk majd mellé.

Remek megoldás a bükkből készült ágykeret és egy pamut ovis ágynemű, ami már önmagában is a szoba dísze lehet.

Tárolás felsőfokon

A gyerekszobában mindig kérdés, hogy hová rejtsük el a rengeteg apróságot. Ha egy nagyobb belmagasságú házról van szó, akkor nyugodtan kihasználhatjuk ezt az adottságot. Egy emeletes vagy esetleg egy magasított ágy alá rengeteg minden elfér, ami otthonossággal társul, hiszen ez alatt el lehet akár bújni, esetleg kialakítani egy rajzsarkot. Ehhez persze kell egy emeletes ágy és egy kreatív szülő.

Ha pedig esetleg érkezne kistestvér, tervezünk, akkor nem árt úgy kialakítani a teret, hogy még egy ágy és pár pakoló kényelmesen elférjen. Egy kis méretű szoba lehet otthonos, akár két lurkó számára is.

Válasszunk természetes textúrákat!

Persze nehéz megállni a kísértést, hogy egy kislány számára beszerezzünk valami rózsaszínt és gyerekeset. Azonban sokszor ezzel rontjuk el az otthonosságot, hiszen közel sem érjük el vele azt, amit szeretnénk. Válogassunk inkább a divatos mintás függönyök és a fali poszterek között úgy, hogy azokat könnyen le lehessen cserélni, ahogy a gyermek cseperedik fel.

Egy színes pöttyös szőnyeg jól jöhet akár egy ovis szobájában is, de később használhatjuk akár a nappaliban vagy az előszobában. Ugyanez igaz a csíkos, a nem túl egyszerű, de mégis otthonos textúrákra is.

Összegezve: Egy ovis gyermek számára a szoba nem akkor lesz tehát otthonos, ha telerakjuk kék vagy rózsaszín dolgokkal. Érdemes a természetességre törekedni, így ahogy növekszik, folyamatosan tudjuk majd cserélgetni a szükséges kiegészítőket.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: