Támogatott tartalom

Precíz kerti munka Makita szegélynyíróval

Makita szegélynyíró

Az ördög a részletekben rejlik, szokták volt mondani. Ezt jól példázza az, ami a Makita szegélynyíró tervezését is megihlette. Vagyis azok a fák vagy a kerítés tövében maradt, elérhetetlennek tűnő fűszálak, lágyszárú növények, amiket a fűnyíróval nem tudunk méretre vágni.

Hát, de akkor elő a fűkaszával! Azonban ehhez a feladathoz nincs szükség akkora teljesítményre, mint amire egy fűkasza képes. Bőven elég egy kisebb, kompaktabb Makita szegélynyíró is.

A Makita szegélynyíró kézenfekvő használata

A praktikus kialakításuknak hála nem kell sokat bajlódni a beüzemelésükkel, ráadásul a tárolásuk sem igényel sok helyet. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy lehetőségünk nyílik az elektromos modellek mellett az akkus változatokat is szemügyre venni és beszerezni.

Még egyszerűbben dolgozhatunk egy akkus Makita szegélynyíróval, amely után nem kell húznunk a kábelt. A kisebb teljesítmény értelemszerűen nem azt jelenti, hogy ezek a gépek silányabbak lennének, mint egy nagyteljesítményű fűkasza. Éppen ellenkezőleg, hiszen szánt szándékkal lettek így megtervezve, a csendesebb üzemelés érdekében.

Milyen ínyencségekkel kecsegtet egy akkus Makita szegélynyíró?

Abból bizony akad bőven. Ahhoz képest, hogy a nehezen elérhető növényzet méretre vágására tervezték, a japán mérnökök alaposan odatették magukat. A BL szénkefementes motor hosszú élettartamot és karbantartásmentes üzemelést tesz lehetővé.

Túlterhelés elleni védelemmel is el van látva, ha esetleg túlságosan belelendülnénk és nekiesnénk a vegetáció azon részének, amihez inkább egy fűkaszára lenne szükség.

A szűk helyeken történő manőverezés érdekében úgy tervezték meg a Makita szegélynyírókat, hogy könnyen irányíthatók legyenek. Külön előny a teleszkópikus szár, amit minden felhasználó a saját testmagasságához igazíthat.

A modern változatok ADT funkcióval vannak ellátva, ami automatikus elektromos sebességszabályozást jelent. Ez pedig egy külön kijelzőt is kapott, hasonlóan az akku töltöttségre figyelmeztető LED-hez.

A gép karbantartása kimerül a tisztításban, amit megkönnyít a fordított vágásirányt bekapcsoló gomb. Ezzel egyszerűen eltávolíthatóak a vágószerszámban rekedt fűszálak.

Tehát, ha a szegélynyírók Ferráriját keressük, akkor érdemes a Makita háza táján körülnézni, mert a látottak nem fognak csalódást okozni már csak az árazást illetően sem.

Sokkal jobb olyan gépekkel bővíteni az eszköztárunkat, amikre mindig számíthatunk a csúcsminőségükből kifolyólag. Ez pedig kivétel nélkül igaz minden Makita szegélynyíróra.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: