Támogatott tartalom

Remek választás egy akkus sarokcsiszoló

akkus sarokcsiszoló

Az akkus szerszámgépek virágkorában érdemes jobban szemügyre venni ezt a technológiát. Egyaránt találhatunk gépeket professzionális felhasználás és barkácsolás céljából. Ezek közül is kiemelkedik egy általános, mégis különleges darab, ami nem más, mint az akkus sarokcsiszoló.

Nélkülözhetetlen darab az akkus sarokcsiszoló

Valamilyen formában szinte minden műhelyben és számos háztartásban megtalálható a sarokcsiszoló. Lehet egy ősrégi darab, vagy egy modernebb elektromos modell, ami vezetéken keresztül kapja a működéséhez szükséges áramot.

Tény, hogy nagyon sokoldalú, attól függően, hogy milyen koronggal szereljük fel. Polírozhatunk, vághatunk, csiszolhatunk fát, fémet, műanyagot, járólapot stb.

Az akkus sarokcsiszoló viszont kibővíti az egyébként is széles felhasználási területet, mivel ennek a technológiának köszönhetően már nem helyhez kötött a használata. Lakásfelújítás vagy építkezés során különösen jól jön, amikor nincs a közelben állandó áramforrás.

Nem kell a kábelekkel bajlódni és sokkal biztonságosabb akkus sarokcsiszolóval dolgozni, mivel jobban ellenáll a nedvességnek. Volt már rá példa, hogy egy rossz mozdulat következtében az illető hozzáérintette a vágókorongot a vezetékhez.

Ekkor már csak a szerencsén múlik, hogy történik-e személyi sérülés vagy sem. Az akkus sarokcsiszolóval ilyen nem fordulhat elő, mégis kimagasló hatékonyságot kapunk, hála a modern konstrukciónak.

Tarolnak a Makita és HiKOKI akkus sarokcsiszolók

Ez nem meglepő, hogyha az ár/érték arányt nézzük, illetve magát a technológiát, amit alkalmaznak ezeknél az eszközöknél. A strapabíró burkolat hosszú élettartamot sejtet, nem beszélve az olyan finomságokról, mint a BL szénkefementes motor.

A régebbi szerszámgépeknél a szénkefe az a gyenge pont, ami a leghamarabb elkopik és cserélni kell, amennyiben van erre lehetőség. Viszont a szénkefementes motor egyenletesebb teljesítményt és jóval hosszabb élettartamot garantál.

Ennek hatására a karbantartásra fordított idő is minimálisra csökkent. Gyakorlatilag az akkus sarokcsiszoló esetében a tisztításon kívül nincs szükség karbantartásra.

Ha már abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy lehetőségünk nyílik beszerezni egy ilyen remek eszközt, akkor nem árt egy olyan modellt keresni, ami fordulatszám állítással rendelkezik.

A Makita pl. sebességkontrollt is alkalmaz az akkus sarokcsiszolók esetében, ami automatikusan módosítja a vágási sebességet a terhelés függvényében. Egy 18 V-os változat már profi felhasználásra is alkalmas. Számos minőségi akkus sarokcsiszoló közül válogathatunk kedvünkre, összevetve a különböző specifikációkat.

Kép forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: