Támogatott tartalom

Segítség, a házam tele van antik bútorral!

antik bútorok

A saját ház manapság nagy kincs. De mi történik akkor, ha egy bútorozott házat vásárol vagy örököl az illető, ahol az előző tulaj összes régi holmija fellelhető? Mi van akkor, ha a ház tele van antik bútorral és más limlommal? Nyilvánvalóan nem minden értékes, amit ilyenkor találunk, de azért érdemes nyitott szemmel járni, mert ki tudja, mire akadunk.

Az én házam, az én váram

Úgy helyes, hogy mindenkinek megvan a saját ízlése, stílusa. Leginkább otthonunkban, ahol általában erre a legnagyobb ráhatásunk van, arra az esztétikai élményre törekszünk, amely nekünk örömet okoz és amellyel azonosulni tudunk.

Azt kijelenthetjük, hogy az antik bútorok nem mindenki tetszését nyerik el, ami érthető, hiszen sokszor inkább praktikus, modern bútorokkal szeretnénk körbevenni magunkat. A belső berendezés esetében természetesen az ott lakók igényeit és szükségleteit kell szem előtt tartani. De akkor mit csináljunk a megörökölt antik bútorokkal?

Juttassuk el azoknak, akik szeretik és értékelik

Nem vagyunk egyformák. Ami számunkra nem, más számára érték lehet. Érdemes olyan szakembereket keresni, akik antik bútor felvásárlásával foglalkoznak. Így ezek a bútordarabok olyan helyre vagy olyan személyhez kerülhetnek, akik megbecsülik és új életet adnak neki.

Az antik bútorok felvásárlása során általában egy ingyenes értékbecslést követően nyélbe lehet ütni az üzletet. Azt ne felejtsük el, hogy gyakran fogalmunk sincs, mennyire értékes a bútordarab, amitől éppen szabadulni próbálunk. Minél jobb állapotban sikerül megőrizni, annál nagyobb értékben tudjuk majd továbbadni.

Adjunk egy második életet az antik bútoroknak!

Ezzel a megoldással mindenki csak nyer. Nekünk meglesz a hőn áhított, szépen, saját ízlés szerint berendezett házunk, az antik bútorok egy második esélyt nyernek, akihez pedig végül eljut a bútordarab, boldogan illeszti bele az ő házának megálmodott stílusába. Az erre specializálódott szakemberek tapasztalatukkal támogatják azt a törekvést, hogy minden a helyére kerüljön.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: