Támogatott tartalom

Számos tényezőtől függhet a burkolás munkadíj

burkolás munkadíj

Ami azt illeti, a burkolási munkadíj olykor magasnak tűnhet, miközben azt sem tudjuk, hogy tulajdonképpen miért fizettünk annyit, amennyit. Tény, hogy a szakértelmet meg kell fizetni, de ez alapján minden önjelölt szakember kiszabhatná a saját, egyéni burkolás munkadíját.

Azért, hogy jobban megértsük, hogy bizonyos munkák esetében miért kérnek magasabb árat a szakemberek, egy kicsit jobban a mélyére kell ásni annak, hogy mivel jár ez a szakma és hogy melyek azok a tényezők, amik meghatározzák a végösszeget.

Nincs konkrét árlista a burkolás munkadíj esetében

Mert, ha lenne, akkor valószínűleg ez az írás sem született volna meg. A végső árat illetően a legmeghatározóbb szempont az, hogy hány m2 felület burkolására van szükség. Sok szakember pl. e szerint szabja ki a munkadíját.

Minél több m2 csempét és járólapot szeretnénk látni az otthonunkban, annál mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Ezen kívül az sem mindegy, hogy milyen típusú termékekkel kell dolgozzon az illető. Bizonyos csempe és járólap típusok speciális eszközöket és szerszámokat igényelnek.

Vannak bizonyos munkák, amiket némely szakember alapból el sem vállal, mivel tudja, hogy nem tudná azt a megfelelő módon kivitelezni. Pl. manapság divatba jöttek a nagyméretű járólapok és csempék.

Egy-egy modell akár 1×1 m-es is lehet, amivel már igen nehezen boldogul egyetlen szakember. Ha egy csapatra van szükség a megfelelő kivitelezés érdekében, akkor érhető módon jelentősen nőhet a burkolás munkadíj.

A burkolás munkadíj az előkészületeket is magába foglalhatja

Amit akár mi is elvégezhetünk, de elvégeztethetjük a burkoló szakemberrel amennyiben vállalja a falak és az aljzat kiegyenlítését. Ezt a lépést viszont alaposan gondoljuk át, mert ha valamit elbaltázunk az előkészületekkel kapcsolatban, akkor annak a kijavítása további költségeket vonhat maga után.

Egy korrekt szakember nem mond burkolás árat látatlanban, elvégre alaposan fel kell mérnie az adott helyszínt, annak érdekében, hogy meg tudja saccolni a végösszeget. Amiben egyébként meg lehet állapodni előre is, de a munka során plusz költségek is felmerülhetnek.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: