Lakberendezés

Találd meg a legjobb helyet cipőidnek!

cipő tárolás

Ha a tárolásról esik szó, mindenkinek a ruhatárolás jut eszébe. Ám ne feledkezz meg a cipőidről sem! Gondolj csak arra a nagyon gyakori helyzetre, mikor hazaérve óriási káosz fogad az előszobába lépve: cipők mindenütt.

Elég bosszantó helyzet, de ne aggódj, segítségünkkel könnyedén megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb cipősszekrényt! Lássuk, milyen szempontok alapján érdemes dönteni!

Mekkora az előszobád, vagy az a helyiség, ahol a cipőket tárolni szeretnéd? Hány láb van a családban? Egy négy tagú családban nyilván nagyobb mennyiségű cipő gyűlik össze, mint egy egyedülálló otthonában. Az összes cipőt egy helyen szeretnéd tárolni, vagy csak az éppen aktuális szezonban használatban lévőket?

Ha rendelkezel külön gardróbszobával, az éppen nem használt cipőidnek máris könnyebb helyet találni. Szükséged van ülőhelyre a cipőhúzáshoz, esetleg a gyerkőcöknek jelentene ez nagy segítséget? Nyitott, vagy zárt rendszerű szekrényt szeretnél? Mutatunk néhány példát, hogy megkönnyítsük a választást.

cipő tárolás
Kép forrása: Pexels.com

Zárt cipősszekrények

A zárt cipősszekrények nagy előnye, hogy sokkal rendezettebbé válik az összkép, és az esetleges kellemetlen szagok sem terítik be az előszobát egy izzasztóbb nap után. Válassz lenyitható vagy hagyományos ajtóval ellátott cipősszekrényt, a szemnek rendezett látványt fog nyújtani.

A lenyitható verzió helytakarékos, hiszen magasabb kivitelű darabokat is találhatsz. Ezek a szekrények általában keskenyek, és a család legkisebb tagjainak sem okoz gondot a használatuk. Ha paddal ellátott típust választasz, már az ülőhelyre sincs gondod többé.

Nagyobb mennyiségű cipők tárolására is találhatsz zárt cipősszekrényt: ez külsőre olyan, mint egy egyszerű szekrény, ám sokkal több annál! Ha polcos kialakítású, akkor több, sűrűn elrendezett polc található benne, de választhatsz rácsos, fém cipőtartóval felszerelt példányt is. Ebben biztosan elfér majd egy százlábú összes cipője!

cipő tárolás
Kép forrása: Pexels.com

Nyitott cipősszekrények

A nyitott cipőspolcok nagy előnye az átláthatóság. Természetesen itt is több megoldás közül válogathatsz. Nem kell lemondanod az ülőpaddal kombinált praktikumról, hiszen nyitott, polcos verzióban is találhatsz neked tetszőt.

Pénztárcabarát választás egy cipőtartó állvány, mely lehet polcos vagy teleszkópos, állítható vagy falra szerelhető. A leghelytakarékosabb megoldás a padlótól plafonig feszített rúdra rögzített cipőtároló, de bohém előszoba éke lehet egy sűrű létrafokokkal ellátott létra, mely alkalmas cipők tárolására is.

Képek forrása: Unsplash.com / Szerző: Jakob Owens; Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: