Lakberendezés

Térelválasztás albérletben? Mutatjuk a tutit!

kiadó szoba Budapest

Az ideális albérlet megtalálása nem egyszerű feladat. Lehet szerencséd, és az első néhány személyesen megnézett között rábukkanhatsz a minden tekintetben megfelelőre, de akár hosszas keresgélés is eredménytelenül járhat.

Ez utóbbi esetében érdemes átgondolni, hogy milyen preferenciákkal rendelkezel. Könnyen lehet, hogy egy kifejezetten az albérletekkel foglalkozó ügynökség mellett lenne célszerű letenni a voksot.

Az is egyfajta megoldás lehet, ha magasabb árkategóriában nézelődsz, és többet szánsz a havi bérleti díjra. A tapasztalatok szerint így igényesebb ingatlanokra bukkanhatsz.

Legyen szó kis alapterülettel rendelkező albérletekről, vagy éppen ellenkezőképp, a régi polgári ingatlanokra jellemző nagy belmagasságról és tágas terekről, a térelválasztás kérdése egyaránt szóba kerülhet. Milyen megoldásokat érdemes alkalmazni? Mi a teendő akkor, ha a home office-ban dolgozol, és egy kényelmes, nyugodt sarkot alakítanál ki ehhez?

Hozd ki a kis terekből is a legtöbbet!

Valljuk be, leginkább akkor találkozunk nehézségekkel, ha túlságosan kis alapterület áll rendelkezésre. Az éjszakai nyugalom és a nappali tartózkodás színtere főként a garzonokban kap egyetlen helyiségben helyet.

Egy jól megválasztott térelválasztó polcrendszer tökéletes döntésnek bizonyul ahhoz, hogy egyetlen szobából két kényelmesen használható tér legyen kialakítható. Akár a két eltérő szőnyeggel is arra irányíthatod a figyelmet, hogy két élettér kialakítása volt a cél.

Főszerepben az a bizonyos sarokülő

Gondoltál már arra, hogy a sarokülőt ne a nevéből adódóan a sarokba helyezd el, hanem fordítva, a helyiség belseje felé irányítva azt? Ennek köszönhetően már alapvetően egy nappalit és egy más funkcióval használható részt alakíthatsz ki. Ideális döntés ez egy dolgozósarok kialakításához.

Ma már nem szükséges a méretes íróasztalok közül választani, hiszen egy laptop használatához egészen kisméretű is megteszi. Egy igényes polc beszerzésével a nyomtatót is kényelmesen elhelyezheted, így teljes munkasarok áll rendelkezésedre akár a home office világában tevékenykedve.

Ha nem opció a festés

Egyéni megegyezés függvénye lehet, hogy fix, akár több évre szóló bérleti szerződés esetén igényeidre szabhasd a falak színét. Ez egy remek módja annak, hogy egyetlen helyiségen belül kétféle funkcióval rendelkező részt alakíthass ki.

A tér optikailag alakítható is a megfelelő színek elhelyezésével. Az öntapadós tapétákban is érdemes gondolkodni, ezek ugyanis egyszerűen felhelyezhetők, és néhány mozdulattal el is távolíthatók. Ne feledd, a nagy felületet elfoglaló színek és minták alapvetően határozzák meg az enteriőr hangulatát. Miért mondanál le a lakberendezésben rejlő lehetőségekről csak azért, mert jelenleg albérletben élsz?

Természetesen ahhoz, hogy jól érezd magad leendő otthonodban, érdemes a környékre, a szomszédokra, az alapterületre és a belső kialakításra is hangsúlyt helyezni. Az energiaárak szempontjából korántsem mindegy, mennyire újszerű, hőszigetelt lakásról van szó, mint ahogy a nyílászárók állapota is sokat elárul arról, télen mennyire mélyen kell majd a zsebedbe nyúlnod.

A Global Best Property Zrt. információi szerint a mai kor embere hajlandó akár többet is kifizetni az albérletre azért, hogy maximálisan elégedett legyen annak színvonalával, méretével és elhelyezkedésével. Mindezen felül a korrekt szerződéses háttér előnyeit nem lehet elégszer hangsúlyozni.

A közjegyző előtt kötött, fix időre szóló bérleti szerződés esetében nem kell attól tartanod, hogy a bojler szerelését majd Neked kell megoldani, vagy egyik hónapról a másikra költöznöd kell.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: