Lakberendezés

Tippek a gyermekszoba falmatricákkal való díszítésére

elefánt motivációs falmatrica

Akárhány éves is a gyermekünk, a szobáját szeretnénk barátságossá tenni, hogy szívesen töltsön ott időt. Játsszon, érdeklődjön és tanuljon folyton valami újdonságot. Ezért a falmatricák igazán jó választást jelenthetnek, hiszen gyorsan módosíthatók, nem drágák és számos mintában megvásárolhatók.

Ebben a cikkben segítünk a gyerekszobát kidíszíteni.

A gyermek életkora határozza meg, hogy milyen típusú falmatricákat érdemes vásárolni

1. Csecsemők:

Ragaszkodjon az egyszerű és színes mintákhoz, amelyek nem fenyegetőek, és nem stimulálják túlságosan a baba érzékeit. Kerülje az apró, bonyolult részleteket tartalmazó matricákat vagy a sok szöveget tartalmazó matricákat. Használjon nagy és egyszerű matricákat, hogy egy-egy falon fókuszpontot hozzon létre.

A tudósok a kontrasztot és a változatosságot javasolják a csecsemő hálószobájában, hogy stimulálják a növekvő elmét. A fekete és a fehér az egyik legkontrasztosabb színnek számít, ezért jó ötlet, ha ezek is helyet kapnak a gyermek hálószobájában.

2. Kisgyermekek:

Ahogy gyermeke idősebb lesz, elkezdheti bevezetni az összetettebb mintákat és témákat. A kisgyermekek kíváncsiak és szeretik felfedezni a környezetüket. Emellett szeretik a szép és színes dolgokat. Maradjon a játékos, vicces, rajzfilmfigurás, állatos falmatricáknál vagy virágosoknál.

Kerülje az olyan apró részleteket tartalmazó mintákat, amelyek fulladásveszélyesek lehetnek. Próbáljon élénk színeket és érdekes mintákat használni, hogy élénk és vidám hangulatot teremtsen a kisgyermek hálószobájában.

Az ábécét és a számokat is bevezetheti ebben a korban. A kisgyermekek szívesen tanulnak, és örömmel látják majd ezeket a fogalmakat szórakoztató módon ábrázolva a falakon. Megtanulhatják elolvasni a nevüket, és elkezdhetik megérteni a számolás fogalmát. A falmatricákat kombinálhatja és összeillesztheti, hogy egyedi mintákat hozzon létre.

3. Iskoláskorú gyermekek:

Iskolás korban a hálószobája az érdeklődési körét és személyiségét tükrözheti. A falmatricák nagyszerű módja lehet hobbijuk és szenvedélyeik bemutatásának. Ha gyermeke szereti a zenét, vásároljon néhány zenei hangjegyet vagy hangszeres falmatricát. Ha a tudományokért rajong, szerezzen be néhány atom- vagy bolygómatricát.

Végtelen lehetőségek vannak, amikor a gyermeke hálószobájába szánt matricák kiválasztásáról van szó. Csak ügyeljen arra, hogy az életkorának megfelelő és az érdeklődési körét tükröző mintákat válasszon. Mivel a gyerekeknek ebben a korban már lehet saját véleményük, érdemes bevonni őket a hálószobai matricák kiválasztásának folyamatába.

Hagyja, hogy katalógusokat vagy weboldalakat nézegessenek, és kiválasszák a nekik legjobban tetsző mintákat. Ez segít nekik abban, hogy jobban magukénak érezzék a szobájukat, és növeli az érdeklődésüket a szoba tisztán és rendben tartása iránt.

Falmatrica hibájának javítása

1. Hogyan lehet eltávolítani a légbuborékokat a falmatricákról?

A légbuborékok gyakori probléma a falmatricák felragasztásakor. Ha nem távolítják el őket, akkor a design egyenetlennek és hanyagnak tűnhet. Ha a falmatrica felragasztása után véletlenül mégis megjelenik néhány légbuborék, ne aggódjon, csak kövesse ezt a két lépést:

I. Tűvel szúrja meg a buborékot az egyik szélénél. Ne szúrja meg a buborék közepét, különben csak kitágul, és nehezebb lesz eltávolítani.

II. Egy hitelkártyával vagy más eszközzel lassan és óvatosan simítsa le a vinylt a lyuk felé. Ennek el kell távolítania a buborékot, és sima felületet kell hagynia.

2. Hogyan lehet eltávolítani a ráncokat vagy gyűrődéseket?

Ezt a problémát általában az okozza, hogy a matricát nem feszítették ki eléggé, mielőtt a falra felhelyezték volna. Ha mégis ráncot vagy gyűrődést lát a matricán, ne aggódjon! Csak kövesse ezt a két lépést:

I. Alkalmazzon hőt a területre egy hajszárítóval, alacsony fokozaton. Ez segít felpuhítani a vinylt, és hajlékonyabbá teszi. Ne alkalmazzon azonban túl sok hőt, különben megsérülhet a matrica.

II. Egyenletesen és óvatosan, egyenes vonalban simítsa le a vinylt a gyűrődés felé egy hitelkártyával vagy más eszközzel. Ennek el kell távolítania a gyűrődést, és sima felületet kell hagynia.

3. Hogyan állítsuk meg a falmatricák leválását?

A falmatricák elkezdhetnek leválni a falról, ha nem megfelelően vannak felragasztva, vagy ha nedvességgel érintkeznek. Ha észreveszed, hogy a matricád elkezd leválni, ne ess pánikba! Csak kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

I. Használjon alacsony hőfokon működő hajszárítót, hogy a matrica leváló oldalát melegítse. A hő hatására a vinyl hajlékonyabbá válik, és könnyebben visszaragad a falra. Ismétlem, ne alkalmazzon túl nagy hőt, különben megsérülhet a matrica.

II. Óvatosan simítsa le a vinylt egyenes vonalban a fal felé egy hitelkártyával vagy más eszközzel. Ez segíteni fog a matricának a falhoz való visszatapadásban és a leválás megállításában. Ha ez nem működik, használhat egy kis tapétaragasztót vagy spray ragasztót a matrica újbóli rögzítéséhez. Csak arra ügyeljen, hogy vékony rétegben vigye fel, hogy ne keletkezzenek dudorok vagy csomók.

Most már csak be kell szerezni a falmatrica webáruházban azokat a matricákat, amik a leginkább tetszenek!

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: