Építkezés-Felújítás

Tippek és tanácsok azoknak, akik először költöznek

költöztetés

Az első költözés olyan, mint az első szerelem. Éveket töltesz azzal, hogy elképzeled, milyen lesz és hogyan fogod érezni magad, és amikor végre eljön az idő, akkor az izgalom és a félelem émelyítő kombinációját érzed. Az idegesség, a túlterheltség és a fejetlenség érzése teljesen normális.

Meglehetősen ijesztő és megfélemlítő lehet egy teljes élet átköltöztetése, főleg akkor amikor még soha nem költöztél korábban. Valószínűleg kételkedni fogsz a siker esélyeit illetően, de aggodalomra semmi ok! Kövesd ezeket a lépéseket, hogy az első költözésed zökkenőmentes legyen.

Tanácsok az első költözőknek

1. lépés

Készíts listát azokról a dolgokról, amelyeket meg kell tenned, mielőtt elköltöznél.

Erre amiatt van szükség, mert az első költözés során a legfőbb probléma az, hogy egyszerűen nem tudod, mit kellene tenned vagy mihez kellene kezdened ahhoz, hogy megfelelően felkészülj a közelgő költözésre.

Tudod, hogy általában mit tesznek mások: bedobozolják a holmijaikat és költöztetőcéget keresnek, akik A-ból B-be szállítják ezeket.

Ilyen egyszerű lenne?

A kiköltözésre való felkészülés sokkal több, mint puszta pakolás, hiszen számtalan más fontos feladatot is el kell végezni, mint például a lakcím megváltoztatása, vagy a közművekkel kapcsolatos ügyek elintézése.

Készíts egy teendőlistát, hogy biztosan ne felejts el semmi!

Írd fel egy papírra vagy az okostelefonod jegyzetei közé azokat a lépéseket, amikről biztosan tudod, hogy meg kell tenned a felkészülési időszakban.

Ha tanácstalan vagy, keress az interneten egy checklistát, amelyből ihletet meríthetsz, például ez jó kiindulási alap lehet: költözési checklista.

Ha létrehoztad a személyes költözési ellenőrzőlistádat, itt az ideje a rangsorolásnak!

A rangsorolás azt jelenti, hogy minden feladathoz prioritási fokozatokat rendelsz hozzá azzal a céllal, hogy először a rendkívül fontosakat végezd el, később pedig a ráérősebb pontjait a listának.

2. lépés

költöztetés
Kép forrása: Pexels.com

Mondj búcsút azoknak a tárgyaknak, amelyekre már nincs szükséged!

Mivel nincs sok költözési tapasztalatod, így a leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz a kiköltözés előkészítése során, hogy úgy döntesz, hogy magával viszed a jelenlegi otthonodban található összes holmidat.

Most talán azon tűnődsz, hogy miért számít hibának az értékeidhez való ragaszkodás – elvégre ezek nem a te tulajdonaid?

Biztosan neked is vannak olyan ruhadarabjaid, amelyeket évek óta nem hordtál, olyan gyermekkori játékaid, amelyekkel évtizedek óta hozzá sem nyúltál vagy rengeteg régi, óvodás korodban készített rajz, amely halmokban áll a kupis iratrendezőben.

Ideje szelektálni!

A kevesebb becsomagolandó elem kevesebb csomagolással töltött időt jelent, ami a dobozok, a csomagolópapír és a buborékfólia csomagolási költségeinek csökkenését is jelenti.

Természetesen ennek a következménye az is, hogy sokkal kevesebb dolgot kell majd kipakolnod, ahogyan az is, hogy az új otthonodban nem kell majd tárolnod és elbújtatnod ezeket a felesleges tárgyakat a látogatók szemei elől.

Csak kérdezd meg magadtól újra és újra: Valóban szükségem van erre? Ügyelj rá, hogy csak a hasznos tárgyak maradjanak, amelyeket a költözés után még sokáig fogsz használni és élvezni.

Azokat a holmikat, amelyekre nincs szükséged: adományozd el, ajándékozd el, hasznosítsd újra vagy add el.

3. lépés

költöztetés
Kép forrása: Pexels.com

Tudatosan csomagolj!

A legfontosabb feladat: csomagolj össze mindent úgy, hogy azok ne sérüljenek a szállítás során.

A régi és az új otthonod közötti nagy távolság szükségessé teszi a dolgaid megfelelő védelmét – különben nagyon nagy a kockázata annak, hogy a tárgyak útközben megsérülnek.

A ruhák, ágyneműk, takarók és egyéb puha áruk nem törhetők, így könnyedén bepakolhatod őket nagy kartondobozokba, anélkül, hogy félnél attól, hogy bármilyen módon megsérülnének azok.

Rengeteg tányérral, poharakkal, elektronikai cikkekkel, műalkotásokkal, lámpákkal és törékeny tárggyal rendelkezel, amihez sok párnázásra van szükség ahhoz, hogy túléljék a költözést?

Nézz utána bővebben az interneten csomagolási praktikáknak, vagy kérd költöztetők segítségét, akik több éves tapasztalattal és rutinnal óvják majd meg az értékeidet!

3 + 1 lépés

Bérelj fel professzionális költöztetőket a nyugalom érdekében!

Kétségtelenül a legegyszerűbb módja annak, hogy stresszmentesen költözz, ha megbízol egy profi költöztető céget, akik megoldják a költözés legnehezebb aspektusait.

Kérj ingyenes árajánlatot több költöztető cégtől is, hasonlítsd össze a kapott becsléseket, ellenőrizd a hitelességüket majd válaszd ki azt a költöztetőt, amelyről úgy gondolod, hogy a legjobban megfelel a költségvetésednek és az igényeidnek!

A Franko Költöztetés segít az első költözésedben!

A cég kizárólag költöztetésre specializálódott, így minden adott ahhoz, hogy tárgyaidat biztonságban tudd az utazás során:

  • Modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.
  • Akár kompletten, be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést.

Egy megbízható költöztető cég rengeteget segíthet: leveszik a terhet a válladról és úgy segítsenek téged, ahogy a korábbi sikeres projektek és költöztetések során is tették azt.

Fogadd meg a tippjeinket és válassz professzionális költöztető céget. Ez egy stresszmentes, első költözés receptje!

Képek forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: