Élet-Stílus

Top 10 tipp az angol nyelvtanuláshoz

angol tanulás

Szeretnél sikeresen tanulni angolul? Sok időt és energiát igényel, de a legfontosabb a türelem és a kitartás. Adunk tippeket ahhoz, hogy te is sikeres legyél benne.

1. Tűzz ki egy célt

Mindenképpen tűzz ki egy célt, hogy milyen szintet szeretnél elérni: hogy jobb munkát kapj, hogy angol nyelvű országban kezdj el tanulni, hogy elutazz, vagy csak azért, mert szeretnél egy új kihívást. Bármi is legyen a célod, ha egyszer kitűzted, ragaszkodnod kell hozzá!

2. Találj olyan angol tanfolyamot, amely megfelel az igényeidnek

Ahogyan mindannyiunknak más és más a kedvence és az ellenszenve, más elképzeléseink vannak az életről, úgy a tudás megszerzésének is különböző módjai vannak. Találd ki, milyen típusú tanuló vagy, és melyik módszer illik hozzád a legjobban.

Amint megtalálod a megfelelő környezetet és a megfelelő eszközöket a tanuláshoz, az angol nyelvtanulás könnyű és szórakoztató lesz! A nyelvtanulás angolul online az egyik legkényelmesebb módja.

3. Vállalj felelősséget

A tanulás egy folyamat, amely időt és elkötelezettséget igényel. Te és csakis te irányíthatod, hogy mit, mikor és hogyan csinálsz. Ne feledd, hogy a rövid és egyenletes gyakorlás sokkal jobb az elmének, mint a hosszú és rendszertelen időszakok, ezért nem kell egész nap gyakorlással töltened: elég, ha minden nap csak néhány percet gyakorolsz, bármilyen módon: olvasással, zenehallgatással vagy gyakorlatokkal. Próbáld meg mindennapos szokássá tenni.

4. Olvass, amennyit csak tudsz!

Még ha a szinted nagyon alapszintű is, kezdj el a szintednek megfelelő dolgokat olvasni – ha túl nehéz, amit olvasol, el fogsz bátortalanodni. Próbáld ki a gyerekkönyveket vagy képregényeket – lehet, hogy butaságnak tűnik, de a képek és az egyszerű szerkezetek segítenek megérteni azokat a szavakat, amelyeket még nem tanultál, és a mindennapi nyelvvel kapcsolatban is könnyebben megértheted őket.

5. Nézz filmeket felirattal

Mindenki szereti a filmeket. Remek ötlet feliratos filmeket nézni, vagy olyan filmeket, amelyeket már láttál az anyanyelveden. Vagy keresd meg a kedvenc tévésorozatodat, és nézd meg újra angolul! Használd az internetet, hogy olyan dolgokat keress, amelyek érdekelnek: a hobbidat vagy a szakmáddal vagy munkáddal kapcsolatos dolgokat.

Ha olyan dolgokat nézel vagy olvasol, amelyek ismerősek számodra, könnyebben megérted őket. Erről volt szó az 5 film angolul nyárra című cikkben.

6. Hallgass angolt

Nagyon fontos, hogy ne csak a beszédkészségedet, hanem a halláskészségedet is fejleszd. Még ha nem is szereted nagyon a zenét, az angol nyelvű dalok vagy zenei videók meghallgatása segíthet új szavak és kifejezések azonosításában, amelyeket később használni tudsz.

A podcastok nagyon hasznosak az angol hangok és az intonáció javításához. A hangos beszélgetések segíthetnek a hallás utáni és a beszédkészséged fejlesztésében is. Ne aggódj, ha nem értesz mindent, amit hallasz vagy olvasol, a szövegkörnyezetnek köszönhetően elkezded majd megérteni a dolgokat.

A szövegkörnyezet rendkívül fontos, és számos támpontot ad az új szavak vagy kifejezések jelentéséről.

7. Használd a nyelvet, miközben angolul tanulsz.

Ne félj attól, hogy hibázol. Tudom, hogy könnyebb mondani, mint megtenni, de mindenki követ el hibákat, még az anyanyelvi beszélők is! Ne hagyd, hogy ez elriasszon téged. Eljön majd a nap, amikor rájössz, milyen hibákat követsz el, és képes leszel kijavítani őket a tanárod segítsége nélkül, de addig is használnod kell a nyelvet, és a hibázás a legjobb módja a tanulásnak!

Mindig használd az angol nyelvet. Még ha nem is tudod, hogyan kell mondani valamit, próbálj meg nem közvetlenül fordítani, találj más stratégiát arra, hogy közöld, amit mondani akarsz. Még ha ez egy nagyon egyszerű módszer is, használd a képzelőerődet a nehézségek leküzdésére.

Használj egyszerű kifejezéseket. Néha a rövid és egyszerű mondatok kényelmesebbé tesznek, és segítenek szavakba önteni, amit gondolsz.

8. Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!

„Gyakorlat teszi a mestert” Ne hagyj ki minden alkalmat, amikor gyakorolhatsz. A nyelv elsajátításának egyetlen módja a gyakorlás, és az angol nyelvet minden alkalommal használnod kell, amikor csak tudod. Nem tanulhatsz meg vezetni anélkül, hogy ne vezetnéd az autót! Ugyanúgy nem tanulhatsz meg angolul beszéd és gyakorlás nélkül!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: