Támogatott tartalom

Grillezés télen is, nyáron is!

grillezés

Eddig a grillezés a nyár kedvelt időtöltése volt, amikor otthon, a kertben a barátokkal kellemesen elbeszélgettünk egy kis sütögetés mellett. Télen pedig nosztalgiával gondoltunk vissza ezekre a pillanatokra.

Szerencsére mára a helyzet megváltozott, és nemcsak jó idő, hanem még kerthelyiség sem kell ahhoz, hogy grillpartikat szervezhessünk.

Megjelentek ugyanis a piacon, és elérhetők például a BonAir.hu kínálatában az elektromos grillek. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen előnyökkel jár, ha beruházunk egy ilyen készülékbe.

Az elektromos grill előnyei

Ahogy már írtunk róla, se kertre, se megfelelő időjárási viszonyokra nincs szükség ahhoz, hogy az elektromos grillsütőnket használhassuk.

De még a hosszas előkészületeket is elkerülhetjük vele, és maga a sütés is tervezhetővé válik. Az integrált fűtőszálaknak köszönhetően gyorsan felmelegszik a sütőlap, ami a munkánkat jelentős mértékben megkönnyíti, illetve lerövidíti.

Azoknak, akik a hagyományos grilleknél messzire kerülték a büdös gyújtófolyadékot és füstöt, különösen jól jön az elektromos verzió. Itt ugyanis csak konnektorhoz kell csatlakoztatni a berendezést, és már indulhat is a sütés. A zsír nem fog fröcskölődni, és az ételek sem esnek majd a parázsba.

Milyen elektromos grillsütők léteznek?

Megkülönböztetünk asztali, álló, kontakt- vagy minigrilleket is az elektromos modellek között, de vannak raclette verziók is. A nevük többségében jelzi a funkciójukat és a felhasználási területet is.

Az asztali típusnak nincs különösebb helyigénye, akár a konyhaasztalon is jól működik. Az álló grillel igazi parti hangulatot tudunk teremteni, mert körbe lehet állni, miközben sül az étel.

A kontakt verzióval egyszerre lehet az alsó, illetve a felső sütőlapon sütni, és akár melegszendvics készítésére is kiváló eszköz. A raclette pedig elektromos fűtőszállal melegíti a grill-lapot úgy, hogy alatta kis serpenyőkben olvad a sajt.

Milyen készüléket válasszunk?

Az elektromos grillek népszerűségének köszönhetően egyre több gyártó rukkol elő ilyen berendezésekkel. Éppen ezért a döntés sem könnyű. Mire érdemes figyelni?

  • Célszerű olyan sütőt választani, ahol a grill-lap öntvényből készül. Ez nemcsak jó hővezető képessége miatt előnyös, hanem azért is, mert a húsok minden része átsül rajta.
  • A sütőlap lehetőleg legyen tapadásmentes.
  • Tudjuk beállítani termosztáttal az ideális sütési hőfokot és időt.
  • Legyen a készülékhez zsírgyűjtő tálca, ahová folyhat a zsiradék és a páclé. Ez még mártásnak is tökéletes lehet, a sütési folyamat pedig abszolút zsírmentes lesz.
  • Ha kivehető a grill-lap, és van az eszközön fröcskölést gátló perem, akkor még a tisztítás sem okoz nagy gondot!

Amennyiben a fenti érvek meggyőzték, és úgy dönt, hogy beszerez egy elektromos grillt, az év bármely napján meghívhatja barátait egy grillpartira.

Ha pedig hiányolnák esetleg a jól megszokott füstös ízt, akkor egy smoking box könnyen megoldja a problémát! Ez egy elemmel és fachipsszel működő eszköz, ami a hagyományos kerti grillételek aromáját hozza el otthonunkba.

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: