Az olaszok világszerte ismert üdvöskéjét, a pizzát szinte mindenki szereti, és szívesen fogyasztja az utcán sétálva, étteremben vagy egy jó film nézése közben dobozból, és sokan próbálkoznak az elkészítésével otthon is, ám rendszerint sikertelenül.
Számtalan “eredeti” recept kering a neten, és valószínűleg mindenki kapott már az ismerőseitől is egy tuti receptet, de az összetevők egyszerűségét ismerve a titok valami másban lakozik.
Liszt, élesztő, só víz és esetleg egy kis olívaolaj, megfelelő kelesztés, minőségi feltétek. Csak ennyi lenne? Ha próbáltál már a konyhai sütőben ropogós lepényt sütni, tudhatod, hogy meg sem közelíti a pizzériákban kóstoltakat.
Mi mégis azt állítjuk, otthon is lehetséges az elkészítése, méghozzá a grillen, és ehhez ajánljuk a Grillplaza.hu pizzasütő eszközeit! Ismerd meg a titkot!
A grillezés szerelmeseinek
A grillezés a nyarakat juttatja az eszünkbe, hiszen általában a jó idő beköszöntével és a kerti bútorokkal egyidejűleg kerülnek elő téli álmukból a grillsütők, és sokasodnak a sütögetős kerti partik.
Vannak, akik a faszénparázson sült ételek sajátos zamatára esküsznek, míg mások maguk és a szomszédok örömére a gázüzemű grillek mellett teszik le a voksukat. Mindkét típusnak megvannak az előnyei és a hátrányai, így bármelyiket is választjuk, jól járunk.
Döntés előtt érdemes átgondolni, hogy milyen jellegű sülteket szeretnénk készíteni, és annak megfelelően direkt vagy indirekt sütésre alkalmas eszközt választani. A grillek mellett füstölők és kemencék is rendelkezésre állnak, és a technológiáknak köszönhetően a különböző kiegészítők segítségével ezeket sokoldalúan használhatjuk.
Pizza a grillről? Miért ne!
A pizza olyan étel, amelyet szinte senki nem utasít vissza, így a kerti összejöveteleken is nagy sikert arathatunk vele. Azt gondolhatjuk, a sütése csak egy kemencében lehetséges, így inkább lemondunk róla, pedig ha birtokában vagyunk egy arra akamas grillsütőnek, gyerekjáték lehet az elkészítése.
Tudni kell, hogy a tészta titka a minőségi hozzávalókban és a hivatásos mesterek, a pizzaiolók szerint a kézi dagasztásban, az akár 1 napos kelesztésben, valamint a magas hőfokban rejlik, hiszen csak 4-500℃-on sikerülhet 60-90 perc alatt ropogós szélű lepényt készíteni.
A grillsütőhöz vásárolhatunk kifejezetten pizza sütésére alkalmas grillező kőlapot, amelyeket más ételek készítéséhez is felhasználhatunk, így igazán sokoldalú eszközünk lehet.
A pizzasütés profi eszközei
A pizzakő porózus szerkezete segíti a kiáramló gőz távozását, így a tészta alja nem ázik el, jól átsül és ropogós lesz, mintha kemencében sült volna. Hasznos lehet az öntöttvas tető vagy kupola is, amely szintén a ropogósságot, valamint a sajt ráolvadását segíti elő.
Használat előtt elő kell melegíteni, különben tönkreteheted. Hogy ne égesd meg a kezed se a berakásnál, se a kivételnél, használj pizzalapátot! A gyors és precíz szeleteléshez a korongos vagy a félhold alakú vágó lehet megfelelő.
Készíts grillen tökéletes pizzát, nyűgözd le a barátaidat!
Kép forrása: Pixabay.com
Hirdetés (X)